Športno društvo Rekretivček

.

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Zadnje novice

ZAKLJUČEK POLETJA 2015

E-pošta natisni PDF

Kola_poletje_2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kot vsako leto, je tudi letos Športno društvo Rekreativček organiziralo počitniške dejavnosti za otroke od petega do dvanajstega leta starosti. Ker nam je bilo poletno vreme dosti bolj naklonjeno kot lani, smo lahko izvedli vse načrtovane celodnevne programe na bazenu Športnega centra Police ter tečaje rolanja in plavanja. Konec junija pa smo organizirali tudi prireditev Slovenija plava.

Otroci, ki so se udeležili enotedenskega programa Aktivnih počitnic v vodi, so se poleg učenja plavanja in seznanjanja z raznimi športnimi igrami, med seboj tudi prijetno družili, zabavali, spoznavali nove prijatelje in sploh sproščeno in aktivno preživljali prosti čas. Da je bilo doživetje popolno, so v vsakem terminu obiskali adrenalinski Soča Fun park v Solkanu, za tiste najbolj »pogumne« pa je bilo znotraj celodnevnih programov organizirano kampiranje v kampu Police.

Za najmlajše, ki so si zaželeli samo popoldanskih aktivnosti pa smo izvedli tri termine 10-urnih tečajev plavanja in rolanja in prav vsi so bili dobro obiskani. Čeprav so se nekateri na vodo komaj prilagajali, drugi osvojili prve tehnike drsenja po vodi, tretji že korajžno zaplavali pa je prav vsak po svoje veliko napredoval, in to je najpomembnejše. Tudi tisti, ki so rolali, so se naučili marsikaj novega, tako da so bili ob zaključku tečaja navdušeni in ponosni nad opravljenim delom.

Kot smo že zgoraj omenili pa smo konec junija izvedli tudi prireditev Slovenija plava, kjer smo vsem otrokom in odraslim predstavili programe plavanja, ki jih v društvu izvajamo, naši vaditelji pa so udeležencem tudi svetovali glede same tehnike plavanja in izvedli praktične ponazoritve.

Posebna zahvala za dobro izvedbo samih programov gre seveda našim sponzorjem: Fundaciji za šport, Plavalni zvezi Slovenije, Športni zvezi Ajdovščina, Občini Ajdovščina, otroški trgovini Mali ježek, Fami d.o.o., Pekarni Krkoč ter Slaščičarni Šturje, brez katerih bi bili naši programi dosti manj izpopolnjeni in zanimivi.

Čeprav poletja še zdaleč ni konec, pa Športno društvo Rekreativček že pripravlja nove programe, s katerimi bo takoj jeseni v notranjih prostorih nadaljevalo s svojimi športnimi programi plavanja za predšolske in šoloobvezne otroke, ter programi za odrasle, kot so MIX aerobika na raznih lokacijah, vadba v zrelih letih in rekreativno plavanje.

Vse informacije najdete na spletni strani društva http://rekreativcek.gmajna.eu.

ŠD Rekreativček

Zadnjič posodobljeno Sreda, 19 Avgust 2015 08:26
 

ŠE NEKAJ PROSTIH MEST V 10-urnih TEČAJIH PLAVANJA in ROLANJA

E-pošta natisni PDF

Če želite svojemu otroku omogočiti športno obarvano poletje pohitite, saj imamo v 10-urnih TEČAJIH PLAVANJA nekaj prostih mest še v 3. terminu (27.7.-31.7.2015), v 10-urnih TEČAJIH ROLANJA pa v 1. (29.6.-3.7.2015), 2. (13.7.-17.7.2015) in 3. terminu (27.7.-31.7.2015).

ŠD Rekreativček

Zadnjič posodobljeno Sreda, 24 Junij 2015 11:30
 

POLETJE 2015 V DRUŽBI REKREATIVČKA

E-pošta natisni PDF
Tudi letošnje poletje bomo poskrbeli, da bodo tako otroci športno aktivni. Izbor programov letošnjega poletja najdete TUKAJ, več informacij in opis pa na tej POVEZAVI.

Športni pozdrav.
 

REKREATIVČKOVA ZIMA 2015

E-pošta natisni PDF

DSC05530

Še pravi čas je letošnja zima nasula dovolj snega, da je bilo mogoče smučati tudi na nižje ležečih smučiščih. Tako je tudi športno društvo Rekreativček lahko izvedlo vse načrtovane programe smučanja , tokrat na smučišču SKI Bor Črni Vrh.

DSC053916-urne tečaje smučanja za otroke stare od 4 do 6 let, smo izvajali v okviru vikend tečajev, v dopoldanskem in popoldanskem času, ki so bili zelo dobro obiskani. Tu so si otroci pridobili osnovno smučarsko znanje, ki ga bodo lahko v naslednjih letih še nadgrajevali.

DSC05522V času zimskih počitnic, od 23. 2. do 27. 2. 2015 pa je pod budnim vodstvom učiteljev smučanja potekal še 20- urni tečaj. Otroci so bili razdeljeni v skupine glede na predznanje in tekom tečaja je vsak posebej napredoval do te mere, da so se zadnji dan prav vsi korajžno spustili po beli strmini in staršem pokazali, kaj so se med tednom novega naučili.

DSC05572V cilju je vladalo prijetno vzdušje, saj so vsi udeleženci tečaja prejeli diplomo v spomin na uspešne smučarske zavoje, sledila je še skupna fotografija in seveda obljube, da bodo naslednje leto svoje znanje še izpopolnili.

ŠD Rekreativček

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 15 Marec 2015 19:06
 

INFORMACIJE ZA TEČAJ SMUČANJA 23.-27.2.2015

E-pošta natisni PDF
  • POMEMBNI PODATKI:

- ZBOR: ob 8:20 na avtobusni postaji v Ajdovščini (v ponedeljek ob 8:10!!!!!)

- ODHOD AVTOBUSA iz Ajdovščine: 8:30

- PRIHOD AVTOBUSA V AJDOVŠČINO: Cca. 13:40

  • KORISTNE INFORMACIJE

1. Na smučišču je obvezna uporaba ČELADE (označena z imenom in priimkom otroka)!

2. IZBIRA in PRIPRAVA SMUČI:

- Smuči označite z imenom in priimkom otroka.

- Smuči naj bodo namazane in robniki nabrušeni.

- Preverite vezi, da so primerno nastavljene glede na velikost smučarskega čevlja, ter glede na težo otroka.

- Smuči naj otroku segajo približno do višine brade.

 3. IZBIRA PALIC:
- Višino palic izberete tako, da otrok drži palico pod krpljico in ročaj postavi na tla. V tem položaju mora biti pri otroku v komolčnem sklepu pravi kot.

- Palice označite z imenom in priimkom otroka.

4. SMUČARSKI ČEVLJI:

- Otroci naj imajo smučarske čevlje v posebni torbi (naj bo označena z imenom in priimkom), kamor bomo na smučišču potem pospravili športno obutev.

5. DODATNA OPREMA:

- V torbi naj bo tudi dodatna majica, ki jo bomo lahko uporabili v primeru, da bodo otroci oblečeno majico zmočili.

- V torbi naj imajo otroci tudi kakšno pijačo, ki jo bodo lahko spili na poti domov.

6. PLAČILO:

Cena celotedenskega tečaja je 135 eur na udeleženca. Omenjeni znesek boste starši poravnali na avtobusni postaji (eden od vaditeljev-Marko bo imel blagajniške prejemke in boste lahko z njim to uredili) in sicer do srede, 25.2.2015.

7. POMEMBNO:

Čez teden bomo smuči pospravljali na smučišču, tako da bodo otroci domov nosili le čelado, smučarske čevlje in rokavice, ki jih bo potrebno posušiti, da bodo otroci naslednji dan pripravljeni za nove zmage
;)
8. PRIMER SLABEGA VREMENA:

V primeru, da je med tednom kakšen dan slabo vreme in zaradi tega tečaja ne moremo izvesti, se izostali dan prenese na vikend (soboto).

9. IZPOSOJA SMUČARSKE OPREME:

Otroci, ki so si smučarsko opremo izposodili pri nas, bodo opremo dobili prvi dan tečaja (označili jo bomo mi), bodo pa prav tako vsak dan nosili domov čelado in smučarske čevlje.
Zadnjič posodobljeno Torek, 17 Februar 2015 19:35
 


Stran 10 od 24